Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем ... помощ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям проблем ... помощ!!!

Свети ми лампичката за двигареля майче, случва се за втори път, съвсем ненадейно и когато си поиска не го беше правила от 2 месеца ... направих и пълно обслужване миналия месец и мислех, че е от маслото, но явно не е ... някакви идеи имате ли, иначе никакви проблеми не ми прави колата като пушка е ...

единствената разлика е, че на мойто табло ми свети отдесно до оборотомера, където съм посочил ...

четох някои работи, възможно ли е от вариатора да свети лампата, че не ми вдига повече от 75 градуса, много рядко по магистралата 90 или ако я юркам... другия вариант нещо да не прави контакт по електрониката или това е изключено?

Comment

Ами като ти свети лампата иди на диагностика може да е от много неща и дай някаква по чсна снимка за коя лампа говориш и коя година е колата и с какъв мотор щото това табло дето си го показал не е като на тези преди фейслифта.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

колата е 156 1.8 ТС 2002-ра утре ще снимам че сега не намирам в интернет моето табло..

Comment

Дясната лампа не се вижда, а при мен лявата ми светва няколко пъти, откато сложих газ. Оказа се грешка, регистрирана от ламбда-сонда (не зная коя от трите). Става винаги на извънградско. На мен ми държи 70 градуса на извънгр., въпреки че сложих нов термостат от Аутоиталия - Беер за 130 лв. На градско в задръствания ми седи на 95-110 градуса, в движение веднага пада на 70. За да не пускам нова тема - какво ще ми посъветвате за термостата?! Да го сменя ли пак?! То при него явно е на късмет дали ще ти се падне читав. За лампата вляво може да е дреболия, като при мен.
          2014: Deutschland über alles

Comment

Аха значи на новиют модел ламбата е от другата страна. А за термостата ако пада на 70 не е много добре ама дали датчика отчита вярно него сменял ли ис го може просто да ти дава грешна информациа ако можеш замерия по някакъв начин или ако не си сменял датчика и е само с един датчик (като CF-2) смини го той е около 25 лв.
            А колегат със светещата лампа да отиде на диагностика там ще стане ясно.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Не съм проверявал датчика, но не мисля, че е от него, ама ще го видя при сл. диагностика. Отваря термостата точно на 87-88°, пада си до 70, но после не се качва нагоре. Не затваря хубаво явно. Повече ме притеснява високата темп. в задръстванията. Стига почти 110 градуса и вентилатора се включва през 4-5 минути. Това и при ниски външни темп.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Кофти е че като се прави диагностика тя взима инфо от този датчик и няма да познае ако не отчита точно това е гадното, амо може и нещо термостата да е афиф
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Не знам на диагностоката от къде взима инфото, но на мен уреда на таблото ми дава голямо отклонение от това което показва диагностиката / около 20-тина градуса по-малко ми показва, отколкото са на компа на диагностиката/ и май ще трябва да го видя този датчик за да го сменя.
                  FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                  LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                  LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                  LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                  ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                  LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Ето как изглежда таблото, днес видях че охладителя за двигателя е под минимума и освен това има само антифриз вътре, възможно ли е да е от това? Днес вече не светеше, но втория път като запалих присветна...определено ще се ходи на диагностика.

Comment

Колега тази лампа като светне е лошо !
                      Приготви се за ламбда сонда или дебитомер !
                      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

На мен ламбда сонда ми беше прецакана, а дебитомера все още е и тази лампа не ми свети и не ми е светвала.
                        Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                        EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                        EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

колега това което свети ти показва ,че предшният собственик на колата не е жалил колата.ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ Е ПРЕГРЯВАН ДВИГАТЕЛЯ.мои приятел има същия проблем и са му казали 1000лв.Този проблем се проявява когато вдигнеш над 160-170 колата не иска повече да набира.
                          Alfa Romeo 156 1.8 99'

Comment

Първоначално публикувано от stivo
                            колега това което свети ти показва ,че предшният собственик на колата не е жалил колата.ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ Е ПРЕГРЯВАН ДВИГАТЕЛЯ.мои приятел има същия проблем и са му казали 1000лв.Този проблем се проявява когато вдигнеш над 160-170 колата не иска повече да набира.
                            ю
                            Стига глупости тази лампа означава че има някакъв проблем в системите за управление на двигателя може да се дължи и на лоша връзка ама как постави диагнозата прегрята веднага дай да отите колегата да ми сменят гарнитура на главата а
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Не съм съгласен

Колтга за да не гадаем направи си ДИАГНОССТИКА
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                              X